Ved brug af denne hjemmeside godkendes brug af cookies til analyse og personalisering af indhold.

Tilbage til listen

Den nye produktkonfigurator viser 15.600 milliarder varianter af vores borde med data fra Perfion

“Vores vision har været at få en forretning, som var meget mere skalerbar, og det er den blevet. Det ville være helt umuligt at skabe den ønskede vækst uden den digitale serviceplatform, som PIM-systemet Perfion er en del af.” Henrik Mark Mogensen, Executive Director - COO, B8

Udfordringen

B8, som sælger indretningsløsninger til virksomheder og offentlige institutioner, har 50.000 komponenter og produkter at holde styr på.

Tidligere håndterede B8 produktdata i en række systemer: I ERP, på forskellige drev og i en særskilt billeddatabase. De mange placeringer gjorde det svært at finde produkt-informationerne, og data blev oprettet dobbelt på grund af det manglende overblik. Samtidig var det svært at se, hvilke data der rent faktisk manglede. At skaffe al information til udbud og tilbud og lave reklamer og produktdatablade var tidskrævende og besværligt.

Løsningen & Resultatet

B8 har valgt Perfion PIM-systemet som eneste fremtidige produktdatakilde - og her var behovet for en fleksibel og enkel løsning, som hurtigt kunne komme i luften, afgørende. En anden vigtig faktor var Perfions indbyggede ”Print Publishing”-modul. Hermed kan B8 hurtigt producere produktdatablade og kataloger til kunderne direkte i Perfion blot ved at vælge de ønskede produkter og helt uden brug af InDesign. 

Perfion leverer produktdata og billeder til den nye online produktkonfigurator. Med den kan kunderne sammensætte et bord efter eget ønske ved at vælge frit blandt alle tilgængelige komponenter og straks se, hvordan bordet vil se ud.

En ny produktkonfigurator sørger for optimal produktvisning
B8 har bygget en avanceret produktkonfigurator, som fungerer i samspil mellem ERP-systemet (Lawson M3), CMS-systemet (Umbraco) og Perfion PIM-systemet. Her håndterer Perfion de mange data og billeder, som brugeren kan vælge imellem og blot klikker på for at få produktet vist med de ønskede komponenter (f.eks. diverse bordben, bordplader, taskeholdere m.m.). Med produktkonfiguratoren kan B8 vise kunderne billeder af alle de 15.600 milliarder muligheder, der findes for at sammensætte et bord med de 20.000 bord-komponent-billeder, der er gemt i Perfion.

Henrik Mark Mogensen fra B8 forklarer om udviklingen af konfiguratoren:

”Da vi installerede Perfion, var den største opgave at finde ud af, hvordan vi skulle designe produktkonfiguratoren, så den også er nem at vedligeholde. Det er en kompleks opgave at få fuldt integreret produktkonfigurering til at virke, men det her virker perfekt. Vi har fået bygget en enkel løsning på en kompliceret opgave.”

Med den digitale serviceplatform bliver salgsorganisationen væsentligt mere effektiv

B8 har en klar forventning om, at Perfion vil bidrage til en væsentlig effektivisering af salgsorganisationen, og at leveringstiden vil blive reduceret med mange dage. Der vil fremover blive brugt langt mindre tid på at lave tilbud og på ordrer, fordi sælgerne kan afgive ordrerne online med altid korrekte og tilstrækkelige data i stedet for via mails frem og tilbage mellem mange implicerede parter. Med den digitale serviceplatform og Perfion vil fejl i tilbud og ordrer blive så godt som udryddet.

I fremtiden vil endnu flere informationer blive gemt i Perfion, bl.a.:

  • Testcertifikater og miljødata
  • Yderligere productspecifikationer
  • Info om relaterede produkter
  • Endnu flere produktbilleder og miljøbilleder

Også en integration til virksomhedens BI-System, QlikView, står på ønskesedlen.

Perfion er et værktøj, som er intuitivt og nemt at gå til, og det kræver ingen langvarig oplæring at kunne bruge systemet. Perfions fleksible nedarvnings- og konfigurationsmuligheder gør det også let at oprette og indlæse nye data.

PIM som videnformidlingssystem
Internt i hele organisationen fungerer Perfion som produktdatabasen, og det danner samtidig basis for et effektivt værktøj til produkttræning for nye medarbejdere, fordi alle data er samlet ét sted.

Om B8

B8 A/S er én af Danmarks førende sælgere af modulbaserede, mobile og fleksible indretningsløsninger til virksomheder og offentlige institutioner. En stor del af møblerne er egenproduktion, men virksomheden indkøber og sælger også andres produkter.

B8 tilbyder desuden reparation og opbevaring og sørger for korrekt genanvendelse, genbrug og bortskaffelse af møbler. 

www.b8.com