Digital Asset Management (DAM) i Perfion PIM-systemet

Gem og organisér alle dine produktrelaterede fotos og filer i Perfion Product Information Management (PIM)-systemet.

Med Perfion PIM-systemet får du også et system til Digital Asset Management (DAM). Det vil sige, at du kan gemme, organisere og håndtere alle dine produktrelaterede fotos og filer i Product Information Management-systemet (PIM).

Perfion skalerer billeder automatisk – Digital Asset Management

Den helt store fordel er, at du kun behøver at administrere én udgave af dit billede eller din fil. Alle andre formater og størrelser genereres ud fra originalen, præcis når du har brug for det – tilpasset den givne kanal (web, katalog, m. m.) både mht. størrelse og filformat. 

Et system til Digital Asset Management skaber overblik og sparer dig for en masse tid, når du arbejder med dine produktinformationer. 

Du kan håndtere alle filtyper med Perfions DAM-funktionaliter, for eksempel: 

  • Billeder / fotos
  • Video
  • Lyd
  • Animationer


Automatisk skalering af billeder

Billedredigering er tidskrævende, når du manuelt skal tilpasse billeders størrelser og formater til forskellige marketingkanaler. 

Med Perfion PIM-systemet sker konvertering og skalering automatisk. Med et enkelt regelsæt kan du styre, hvordan dine billeder skal skaleres til eksempelvis den rette DPI-opløsning eller specifikke pixeldimensioner. 

Det er ofte en god idé at gemme originalbilleder i TIF eller Adobes PSD-format, men disse formater egner sig ikke til visning på websites m.m. Perfion PIM genererer automatisk versioner i .jpg, .png eller .gif til de relevante marketingkanaler som websites, webshops eller print-kataloger. 

På samme måde kan vektorgrafikker gemmes i originaludgaven og let konverteres til et brugbart format som et led i publiceringen. 

Med Perfion PIM behøver du altså kun at vedligeholde én enkelt version af din fil. 

Vedligehold kun én version af din billedfil i Perfion. Anvend eller download billedet i det format og den størrelse, du ønsker.
Vedligehold kun én version af din billedfil i Perfion. Anvend eller download billedet i det format og den størrelse, du ønsker.

DAM tilpasset dit behov

Perfion PIM kan let skaleres til at håndtere høj trafik på websitet og dermed mange ”forespørgsler” på visninger af billeder og andre filtyper. Hver gang en bruger ser et produkt, hentes billedet direkte fra Perfion PIM og caches (gemmes) på webserveren, så billedet ikke skal hentes igen, når en ny bruger skal se samme billede. 

Det er let at tilføje nye webservere, som automatisk bygger deres egen cache, hvilket betyder at systemets ydeevne øges lineært med antallet af servere. 

Indret dit filbibliotek, som du vil

I Perfion PIM kan du oprette lige så mange mediebiblioteker, du har brug for – for eksempel til billeder, tegninger, livsstilsbilleder, produktbilleder, pressemateriale osv. 

Sådan forenes behovet for overblik med ønsket om fleksibilitet. 

Eksempler:

Tilpasset visning af livsstilsbilleder med udvalgte informationer efter dit eget ønske. Fleksibel Digital Asset Management i Perfion PIM-systemet.
Tilpasset visning af livsstilsbilleder med udvalgte informationer efter dit eget ønske.
Tilpasset visning af produktbilleder med udvalgte informationer efter dit eget ønske. Fleksibel Digital Asset Management i Perfion PIM-systemet.
Tilpasset visning af produktbilleder med udvalgte informationer efter dit eget ønske.

Tilføj metainformation til dine filer

For at administrere dine filer kan du tilknytte al den ekstra information, såkaldt metadata eller metainformation, som du har behov for, til dine billeder og øvrige mediefiler. Det kan være beskrivelser, formål, udløbsdato, validitet, type, fotograf, navne på personer på billedet eller i videoen, osv. Du kan endda tilknytte mediefiler til andre mediefiler, og derudover kan du gruppere dine filer ud fra forskellige typer metainformation. 

Med andre ord giver Perfions DAM-funktionalitet dig mulighed for at skabe lige så komplekse sammenhænge og hierarkier, som du ønsker, og stadig bevare det fulde overblik over dine mediefiler.

Gem dine billed-, video- og lydfiler i skyen eller i eget hus

Med Perfion er det op til din virksomhed selv at beslutte, om jeres egne billeder, videoer og lydfiler skal lagres i en database efter eget valg, eller om I vil lade Perfion varetage hostingen af PIM-løsningen. Slutbrugerfunktionaliteten og integrationsmulighederne er de samme.

Relaterede blogindlæg:

PIM vs. Digital Asset Management (DAM): What's the Difference?

What to Look for in a Digital Asset Management System