Datatilknytning

Transformér, kombinér og validér dine data på deres vej ind i eller ud af Perfion PIM-systemet.

Med Perfion Product Information Management-løsningen har du én enkelt, troværdig kilde til produktdata. Dine data bliver modelleret og struktureret på måder, som giver mening i forhold til din organisations særlige behov.

Transform, combine and validate your data on its way into or out of Perfion.Men hvad sker der, når du har brug for at udveksle data med leverandører, partnere og kunder, og de arbejder med data i formater og strukturer, der er forskellige fra dine?

Svaret er datatilknytning – eller Data Mapping.

Grundlæggende handler datatilknytning om at transformere data fra ét format til et andet. Ikke kun set ud fra en teknisk synsvinkel (Excel, CSV, XML, SQL), men også fra en logisk synsvinkel (forskellige datamodeller, målesystemer, standarder for navngivning osv)

Du kan finde mange systemer på markedet, som er specielt udviklet til at håndtere Data Mapping, og som kan løse opgaven i samspil med en PIM-løsning. Men i Perfion PIM-systemet sker Data Mapping med et indbygget værktøj, som vi kalder Perfion Actions.

Perfion Actions er blandt andet et kraftfuldt Data Mapping-værktøj, som gør det muligt for dig at oprette dine egne Action Maps. Et Action Map kan bestå af adskillige trin, som udføres i en fastlagt rækkefølge:

Et Action Map kan bestå af adskillige trin, som udføres i en fastlagt rækkefølge

Eksempler på Data Mapping

Perfion kan løse en uendelig række Data Mapping-opgaver for dig. Her er nogle få eksempler.

Eksempel 1:
Importér data fra leverandører

Leverandører vil måske sende dig data i en række forskellige filformater (Excel, CSV, XML), hvor dataene er struktureret i henhold til leverandørernes egne datamodeller. Med Perfion Actions kan du importere data i den form, som du modtager dem. Alt, hvad du behøver, er at bygge et Action Map for hver enkelt leverandør for at knytte leverandørens formater til dine Perfion-formater.

Leverandørdata kan importeres med Perfion Actions, som de er
Leverandørdata kan importeres med Perfion Actions, som de er

Eksempel 2:
Levér produktdata til ETIM

Måske har din virksomhed behov for at levere data i henhold til ETIM (The European Technical Information Model – en åben standard til klassificering af tekniske produktdata). For at kunne det, skal du eksportere dine data og transformere dem til det korrekte dataudvekslingsformat (BMEcat). Med Perfion Actions kan du bygge et Action Map, som løser opgaven. Dette Action Map skal udvælge relevante produkter og data fra din Perfion-database, transformere data til BMEcat-format og uploade filen til en datapool.

Eksempel-XML-fil med dine data transformeret til BMEcat-format
Eksempel-XML-fil med dine data transformeret til BMEcat-format