Datatilknytning

Transformér, kombinér og validér dine data på deres vej ind i eller ud af Perfion PIM-systemet med Perfion Actions.

Med Perfion Product Information Management-løsningen har du én enkelt, troværdig kilde til produktdata. Dine data bliver modelleret og struktureret på måder, som giver mening i forhold til din organisations særlige behov.

Transform, combine and validate your data on its way into or out of Perfion.Men hvad sker der, når du har brug for at udveksle data med leverandører, partnere og kunder, og de arbejder med data i formater og strukturer, der er forskellige fra dine?

Svaret er datatilknytning – eller Data Mapping.

Grundlæggende handler datatilknytning om at transformere data fra ét format til et andet. Ikke kun set ud fra en teknisk synsvinkel (Excel, CSV, XML, SQL), men også fra en logisk synsvinkel (forskellige datamodeller, målesystemer, standarder for navngivning osv)

Du kan finde mange systemer på markedet, som er specielt udviklet til at håndtere Data Mapping, og som kan løse opgaven i samspil med en PIM-løsning. Men i Perfion PIM-systemet er Data Mapping allerede et indbygget værktøj. Vi kalder det Perfion Actions.

Perfion Actions

Perfion Actions er et kraftfuldt Data Mapping-værktøj, som gør det muligt for dig at oprette dine egne Action Maps. Et Action Map kan bestå af adskillige trin, som udføres i en fastlagt rækkefølge:

Et Action Map kan bestå af adskillige trin, som udføres i en fastlagt rækkefølge

Eksempler

Perfion Actions kan løse en uendelig række opgaver for dig. Her er nogle få eksempler.

Eksempel 1:
Importér data fra leverandører

Leverandører vil måske sende dig data i en række forskellige filformater (Excel, CSV, XML), hvor dataene er struktureret i henhold til leverandørernes egne datamodeller. Med Perfion Actions kan du importere data i den form, som du modtager dem. Alt, hvad du behøver, er at bygge et Action Map for hver enkelt leverandør for at knytte leverandørens formater til dine Perfion-formater.

Leverandørdata kan importeres med Perfion Actions, som de er
Leverandørdata kan importeres med Perfion Actions, som de er

Eksempel 2:
Importér billeder fra en “hotfolder”

At styre billeder er en stor opgave i mange virksomheder. Perfion Actions kan hjælpe dig med at gøre det på smarte måder.

Vi så ovenfor, at leverandørbilleder kan importeres ved hjælp af Perfion Actions. Men hvad nu, hvis dine fotografer tager fantastiske billeder, men ikke har noget kendskab til Perfion? Perfion Actions kan hjælpe dig ved at importere billeder fra en såkaldt ”hotfolder”.

Alt, hvad dine fotografer behøver at gøre, er at navngive hvert billede med en reference til et produkt (f.eks. [varenummer]_01.jpg) og gemme billederne i din ”hotfolder”. Perfion Actions kan så ”scanne” mappen for nye billeder, importere dem og knytte dem til de givne produkter.

Med Perfion Actions kan billeder importeres fra en “hotfolder” og knyttes til produkter eller billedbiblioteker
Med Perfion Actions kan billeder importeres fra en “hotfolder” og knyttes til produkter eller billedbiblioteker

Eksempel 3:
Oversættelsesstyring

Hvis samarbejder med et oversættelsesbureau om at håndtere dine oversættelser, kan Perfion Actions hjælpe dig med at automatisere processen til oversættelsesstyring.

Eksempel 4:
Levér produktdata til ETIM

Måske har din virksomhed behov for at levere data i henhold til ETIM (The European Technical Information Model – en åben standard til klassificering af tekniske produktdata). For at kunne det, skal du eksportere dine data og transformere dem til det korrekte dataudvekslingsformat (BMEcat). Med Perfion Actions kan du bygge et Action Map, som løser opgaven. Dette Action Map skal udvælge relevante produkter og data fra din Perfion-database, transformere data til BMEcat-format og uploade filen til en datapool.

Eksempel-XML-fil med dine data transformeret til BMEcat-format
Eksempel-XML-fil med dine data transformeret til BMEcat-format

Tidsindstilling af Actions

Med Perfions indbyggede tidsindstillings- og planlægningsværktøj (Perfion Scheduler) kan du specificere præcis, hvornår dine forskellige Actions skal udføres. Ét Action Map skal måske køre kl. 2.00 hver nat, mens et andet skal køre hver time. Det er alt sammen op til dig.

Det er også muligt for autoriserede brugere at udføre Perfion Actions manuelt via Perfion-applikationen. Dette har stor værdi, når der er tale om enkeltstående opgaver, hvor data skal tilpasses, eller når du vil teste et Action Map, inden du tidsindstiller det til at køre automatisk.

Perfion Actions finder sted "i baggrunden"

Alle de automatiske processer, som afvikles med Perfion Actions sker umiddelbart og helt usynligt for brugeren i Perfion. Actions udføres endda ”i baggrunden”, hvilket betyder at du kan arbejde videre med andre opgaver i PIM-systemet, mens handlingerne finder sted.